alma
Ez a gomb jelzi a térképi nagyítás (zoom) szintjét, ami segít tájékozódni az eltérő részletességű térképi rétegek között.
Ennek a gombnak a segítségével távolságot tud mérni a térképen. Jelölje ki a kezdő és végpontokat és a kurzor mellett leolvashatja a távolság értékét méterben. A gombra kattintva léphet ki a funkcióból.
Ezekkel a gombokkal nagyítani és kicsinyíteni tudja a térképi nézetet.
Ezzel a gombbal rögzíteni tudja a térképen a saját jelenlegi földrajzi pozícióját. (Ehhez a funkcióhoz engedélyeznie kell a készülékén a földrajzi koordináták küldését.)
Ezzel a gombbal területmérést tud végezni a térképen. Új mérés indítása: Jelölje ki a mérendő terület sarokpontjait. A lebegő ablakban olvashatja le az adatokat.
Ezen a panelen helyrajzi szám, vagy utca/házszám megadásával tud keresni a térképen.
Ebből a menüből különböző tartalmú térképi rétegeket tud megjeleníteni, a hozzájuk tartozó jelmagyarázatot megtekinteni, a rétegekben tárolt információt a térképre kattintva lekérdezni.
A térkép bal alsó sarkában találja a kurzor földrajzi koordinátáit (szélesség, hosszúság), a vonalas aránymértéket és a méretarányt. A méretarány kizárólag tájékoztató jellegű információ, mivel a képernyő felbontása torzíthatja a tényleges arányokat.
Erről a linkről elérheti a hatályos építési szabályzatot.